Olika entreprenadformer

Varför ska du välja totalentreprenad i Göteborg? Undrar du vad totalentreprenad innebär? Du har säkert hört begreppet tidigare men kanske inte riktigt förstått vad det betyder. Du kan vara lugn, idag tänkte jag förklara detta lite närmare så att du förhoppningsvis kommer förstå begreppet bättre.

Det finns olika typer av entreprenadformer, bland annat totalentreprenad. Kort sagt innebär totalentreprenad att du enbart har en en avtalspart. Skulle det uppstå något fel i entreprenaden vänder du dig till din avtalspart. Även ifall ansvaret för det uppstådda felet slutligen hamnar hon den entreprenör som totalentreprenaden i fråga har anlitat, kort sagt en underentreprenör till din avtalspart.

Totalentreprenad i Göteborg är alltid det bästa valet, vare sig du ska bygga ett stort hus eller göra en mindre renovering av kök eller badrum. Vad grundar jag detta i tänker du nu. Låt mig måla upp ett exempel. Du ska byta ut dina köksluckor och vill installera in lampor i överskåpen, därmed anlitar du en elektriker och en köksmontör. Mitt i arbetet borrar en av dem i ett avloppsrör, istället för att ta på sig skulden väljer denne att skylla på den andra. Som du säkert förstår gör detta att du hamnar i en problematisk situation. Genom att anlita en totalentreprenad, och på så sätt ha en avtalspart, kan du rapportera eventuella skador eller problem som uppstår. Då kan din avtalspart ta tag i problemet och lösa det. Du slipper lägga din tid och eventuella merkostnader, du har inte samma typ av ansvar som du hade haft med andra entreprenadformer.

Jag tror och hoppas att det här räcker för att du ska förstå vad totalentreprenad är och hur det används. Om det ändå inte skulle vara tydligt nog finns det massa information som du kan söka upp om ämnet. Förhoppningsvis kan det här inlägget om totalentreprenad i Göteborg ha varit till lite hjälp i alla fall.